'k zou een gelukkig mens kunnen zijn

'k zou een gelukkig mens kunnen zijn

De spijsverteringsorganen ontwaakten verschrikt. De mond verlangde naar wat water. De tong was zo dik beslagen, dat de speekselklieren zich er vrolijk over maakten.
Hun vrolijkheid was echter van korte duur, want de tong bestrafte hen, dat zij er geheel leeg uitzagen en zij zich klaar moesten maken, om het ontbijt te kunnen bevochtigen.
De keel en de slokdarm waren ook slecht geluimd, want het slaatje van de vorige avond had hen erg geprikkeld.
De maag voelde met grote bezorgdheid naar verschillende plooien en kuilen en nu bemerkte zij, waarom zij zo weinig rust had gehad. Een portie oud voedsel was daar nog aanwezig en miljoenen kiemen krioelden door elkaar en vermeerderden zich.

Veilig (t)huis in herfstige storm

Veilig (t)huis in herfstige storm

Wanneer de herfst weer voor de deur staat, hebben we te maken met een seizoen waarin het hard kan regenen. Gelukkig hebben we een stevig gefundeerd huis met een veilig dak boven ons hoofd.

Er zijn mensen die door omstandigheden het minder hebben, die hebben niet altijd een dak boven hun hoofd en hebben geen veilig en stevig gefundeerd (t)huis meer. Deze mensen zie je vaak in de stad lopen en misschien ook wel bij jou in de buurt. Zou je deze mensen niet willen helpen? Ze onderdak willen geven?

(Ver)Nieuw(d) is feest

(Ver)Nieuw(d) is feest

Rondom de tijd van het afsluiten van een oud kalenderjaar en het beginnen van een nieuw kalenderjaar word je weer overladen met abonnementen voor van alles en nog wat voor het aankomende jaar.

Veelal zijn deze abonnementen met kortingen en extra leuke cadeautjes. Maar let op de kleine lettertjes. Heb je die wel eens gelezen? Daar staat dan altijd weer: deze actie is alleen voor nieuwe leden of personen die een poosje niet lid zijn geweest. Dus als je al lid was, krijg je niets en als je nieuw bent, dan krijg je van alles. Vooral die personen die een jaartje lid zijn 'voor het cadeautje' en vervolgens een jaartje niet en dan weer een jaartje lid 'voor het cadeautje'. Ze zouden dat eens om moeten draaien; uiteindelijk ben jij al jaren lid en heb je netjes al jaren abonnementsgeld betaald. Ze zouden jou eens een keer korting moeten geven of gewoon zo’n leuk cadeau! Herken je zo’n gevoel?

Adresgegevens

Gemeente van Zevende Dags Adventisten Reformatiebeweging

Zendingshuis Rehoboth
Middachterlaan 2
6955 JC Ellecom, NL

tel. +31 (0)313416222
werkdagen tussen 9:00 en 12:00

Barmhartige Samaritaan